A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Медвежеву­шківський ліцей Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

Екологічна гра-квест «Земля - наш дім»

20 березня – Всесвітній день Землі. Це свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Дату обрали не випадково: 20 березня – день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. Засновник цього дня – відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Сьогодні для учнів 6-7 класів вчителем географії та біології Наталією Петренко та вчителем хімії та природознавства Юлією Михальовою було проведену екологічну гру-квест «Земля - наш дім». Активно, весело та цікаво було під час гри. Ми живемо на найдивовижнішій планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів і тихих зоряних ночей, що пахнуть м’ятою та матіолою. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить та оберігає її!

20:08 20.03.2024

Всесвітній день казки

20 березня - Всесвітній день казки, тобто день народження у казки. Казка - один із головних елементів культури будь-якого народу. Казки люблять усі: від маленьких дітей до стареньких дідусів і бабусь. Ось і в нашій бібліотеці ліцею почався кольоровий тиждень де пройшла зустріч з казкою, відеовікторинами, загадками, різними поробками. Гостями бібліотеки були учні 1-4 класів. Кольоровий тиждень, тому, що веселка у нас кольорова - це сонце, небо, квіти, трава, водичка. Це радість життя. А ще сьогодні Міжнародний день щастя, яке теж з веселкою. Щастя - це мати вірних незрадливих друзів, здоров'я і мирне небо над головою.

19:37 20.03.2024

Педагогіка партнерства в НУШ

Нова українська школа має працювати на засадах педагогіки партнерства, в основі якої – спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками. На уроці математики в 6 класі учні, батьки та вчителька Світлана П'яскорська були об’єднані спільними цілями та прагненнями. Разом краще, адже всі є зацікавленими однодумцями, рівноправними учасниками освітнього процесу, відповідальними за результат. Учні з цікавістю виконували завдання подорожуючи у Всесвіті, дізнавалися про інтернет-банкінг, моделювали, практикували, керували повітряними кульками, грали в гру "Обслуговування номерів в готелі", знаходили та виправляли помилки, знайомилися зі стратегією бізнесу. Батьки не були пасивними спостерігачами, а мали особливе творче завдання "Бюджет сім'ї", у якому потрібно було записати доходи й витрати сім'ї, позначивши їх відповідно додатними та від'ємними числами. А учні визначали чи вдалось заощадити кошти. Склавши "Хмару слів", підвели підсумки. Здійснили самооцінювання за допомогою інтерактивної вправи "Що скажеш?". Всі отримали великий заряд енергії, позитивні емоції та масу задоволення.

20:09 19.03.2024

Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, розпочинається Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!». Головна мета проєкту – поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях, які постраждали внаслідок російської військової агресії. Проєкт спрямований на поліпшення психоемоційного стану людей, які знаходяться під щоденними ворожими обстрілами, а також на підтримку читання українськомовної літератури з метою підвищення соціальної активності та свідомості громадян, популяризації української мови. 

19:59 18.03.2024

Тиждень математики. Фінішуємо!

Математика та азартні ігри часто йдуть пліч-о-пліч, цей факт просто неможливо ігнорувати. Можна без сумнівів сказати, що ігри стали у чомусь колискою для математики, а саме тому можуть допомогти гравцям, які мають серйозні наміри на виграш. В цьому переконались учні 9, 10 класів, граючи в ігри "Uno" та "Казино". І на завершення тижня, вчителькою математики Світланою П'яскорською, в 11 класі була проведена інтелектуально-розважальна математична гра "Хто зверху?", в якій команди хлопців та дівчат з’ясовували: хто ж все таки має краще математичне мислення. Переможцем стала команда хлопців! Тиждень математики пройшов весело, цікаво, творчо, креативно! 

18:31 18.03.2024

Шевченківські дні «Не вмре повік твоє святе ім’я»

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка,  славетного і  величного митця, людини планетарного масштабу. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Не порушуючи традицій, ось уже який рік поспіль, у ліцеї пройшли Шевченківські дні. Про те, що Кобзареві думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями  і боротьбою мільйонів, дізналися учні, працюючи з інтерактивним плакатом «Шануймо слово Кобзаря». Учителі української мови та літератури Наталія Правдюк і Лариса Білаш презентували увазі школярів книжково-ілюстративний куточок «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття» та оформлену виставку, присвячену 210-річниці від Дня народження Т.Шевченка. У 5, 7 класах було проведено літературну інтелектуально-розважальну гру «Хто? Де? Коли?", де командний дух допоміг вибороти перемогу найдостойнішим. Учні 11 класу зійшлися у змаганні книжкової вітальні «Живи у віках, Шевченкова доле!», у якому містилися питання щодо життя і творчість співця вільної України, геніального поета, прозаїка, драматурга, мислителя,  історика, етнографа, фольклориста, талановитого художника.  Слово Т.Г.Шевченка  має цілющу властивість випрямляти, підносити, пробуджувати, зміцнювати в людині Людину. Сьогодні в наш неспокійний, буремний вік нам, може, як ніколи, потрібні сила духу Т. Шевченка, його віще слово, яке будить, підтримує і зміцнює в кожному безмежну любов до Вкраїни, нам потрібна незламна віра Поета в те, що « буде правда між людьми». І це відчувають наші діти…З особливим трепетом підбирали учні вірші для конкурсу.  На диво, дуже активно та швидко справилися шестикласники з вікторинами «Чи знаємо Т.Шевченка», «Т.П.Шевченко – поет, голос душі українського народу».  Дев’ятикласники провели  урок  на тему «У нашім раї на землі…» Цікавим та пізнавальним для учнів 10 класу став золотослів «Хай святиться думка Твоя, Кобзарю!». Також десятикласники виготовили пізнавальний лепбук «Тарас Григорович Шевченко». Учні 5-8 класів підготували виставку малюнків до творів поета. У своїх роботах діти намагалися донести людям, що творчість Т.Г.Шевченка та сама його постать є духовним наставником, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі і рідного народу. В умовах сьогодення вірші та твори Тараса Григоровича актуальні як ніколи раніше. Учні ліцею взяли участь у конкурсі читців поезії Великого Кобзаря. Твори Т.Г.Шевченка безсмертні. Майже два століття минуло, як було написано збірку «Кобзар», як пролунали пересторогою слова колишнього кріпака:

17:30 18.03.2024

Дивовижний світ творчості Тараса Шевченка

Тарас Шевченко дивовижно глибинний і неосяжний, цілісний і послідовний. Його сокровенні думки проходять через усю його творчість. Слово українське: правдиве, болюче, осяжне. А багатогранність творчої думки Кобзаря — безсумнівна. Учні 11 класу та їх батьки, разом з класним керівником Світланою П'яскорською насолоджувались, нев’янучим у своїй красі, поетичним словом Тараса.  

21:43 15.03.2024

Сувеніри українського народу

Кожна держава має свої традиції, але щоб знайти щось особливе, щоб залишити собі на пам'ять або подарувати друзям чи рідним, слід хоч трохи ознайомитися з історією народу, знати деякі тонкощі. Сувеніри - це частинки душі українського народу, які розлітаються по різних куточках світу і відображають ідентичність та унікальність нашої нації. Керівник гуртка "Народознавство" Людмила Якименко провела відкрите заняття на тему "Сувеніри українського народу". Вихованці гуртка ознайомилися з традиційними сувенірами та мали змогу побачити виставку робіт майстринь нашого села.

19:45 15.03.2024

Тиждень математики. Казкуємо!

День п'ятий. Математична казка – це світ чарівний та незвичний, це диво, сповнене краси. Поринуть в казку, це ж бо так цікаво, це справді свято, радість для душі. Учні 5 класу організували лісову школу, в якій, розповідаючи власні авторські казки, знайомили своїх улюблених звіряток з цифрами, числами та геометричними фігурами. Поринувши в чарівну атмосферу, отримали масу позитивних емоцій, незабутніх вражень.

19:20 15.03.2024

Тиждень математики. Вітаємо друзів!

Першокласники зі своєю вчителькою Оксаною Максименюк пильно спостерігали за тижнем математики у старшій школі. І вирішили не стояти осторонь, а показати свою математичну майстерність в головоломках "Танграм" та "Тетріс". Дуже приємно, що любителів математики побільшало.   

21:00 14.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора