A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Медвежеву­шківський ліцей Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

Навчально-польові збори

На базі Некрасівського ліцею Якушинецької ТГ відбулись навчально-польові збори для учнів 11 класу, з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок з предмету "Захист України". Навчально-тренувальні заняття пройшли з тактичної медицини, основ самозахисту, орієнтування на місцевості (топографія), збирання та розбирання автомата. Сьогодні в країні приділяється багато уваги патріотичному та військово-патріотичному вихованню молоді. Ми усі, як ніколи, усвідомлюємо важливість і необхідність діяльності військово-патріотичного руху. Тож дякуємо адміністрації Некрасівського ліцею за організацію змістовних занять.  

16:08 24.04.2024

День чистої Води, Землі й Повітря

День Землі - це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об'єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Тому учні 1 класу разом з Оксаною Миколаївною приєднались до збереження та очищення нашої планети. Учні вміють та знають як правильно сортувати сміття. Діти розуміють, що без природи не прожити — це сонце й небо голубе, вода, земля, повітря, квіти — все, що оточує тебе. Головне на нашій планеті - це ЖИТТЯ!

16:22 22.04.2024

Міжнародний день Землі

Нам без природи не прожити —це сонце й небо голубе. Вода, земля, повітря, квіти — все, що оточує тебе. Це все довкілля, це природа. Частинки й ми її малі. Потрібне нам життя й свобода, щоб вік прожити на Землі. Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі. Мета цього дня – привернути увагу на проблеми навколишнього середовища, це день нагадування про екологічні катастрофи у природі, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для цього. Вчителька 2 класу Інна Вдовичин провела екологічний дайджест, в ході якого другокласники пересвідчились, що Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім. Любити і берегти природу – це святий обов’язок усіх її жителів, бо ми тільки гості на цій планеті.

15:33 22.04.2024

Акція на день Землі

Щороку 22 квітня жителі нашої планети відзначають День Землі. Це чудова нагода вкотре замислитися над проблемою збереження навколишнього середовища, усвідомити необхідність порозуміння між людиною та природою, об'єднатися заради благополуччя нашого подальшого існування на планеті. Учні ліцею з вчителькою біології Наталією Петренко  висадили 3 кущі троянд та хризантем.

14:26 22.04.2024

Дослідження чисел-велетнів і чисел-ліліпутів

Хто з нас не захоплювався таємничою красою зоряного неба! Сьогодні мрія про космічну подорож уже не видається недосяжною, і багато хто з нас невдовзі може ступити на Червону планету – Марс! Чому саме на Марс? Бо з-поміж усіх планет Сонячної системи Марс найбільш подібний до Землі. Тож, шестикласники разом із вчителькою математики Світланою П'яскорською вирушили у космічну подорож, щоб дослідити числа-велетні та числа-ліліпути. Обравши в друзі космічних прибульців, успішно пройшли космічну розминку, провели STEM-дослідження "Парад планет Сонячної системи", потанцювали з прибульцями. Після отримання сигналу SOS допомогли космонавтам порівняти числа, записані в стандартному вигдяді, подискутували на тему "Космічна оранжерея", дізнались про українські дослідження в цій галузі, позмагались у виконанні дій з числами-велетнями і числами-ліліпутами. В ході виконання інтерактивної вправи "Хмара слів", довели, що математика є царицею всіх наук. По закінченню уроку на зірковому небі засяяли зірочки, які відображали розуміння теми. Шестикласники показали готовність генерувати нові ідеї щодо розв’язання проблемних ситуацій.   

21:18 19.04.2024

День пожежної охорони

У 1 класі 17 квітня відмітили День пожежної охорони - свято, присвячене важливій та небезпечній професії. Сміливі вогнеборці щодня ризикують життям, щоб захищати інших та майно від небезпечної стихіі. В цей день вчителька першого класу Оксана Миколаївна наголосила своїм першокласникам про важливість пожежної безпеки. Вони сірниками не бавляться і завжди відповідально підходять до поводження з вогнем. Але, якщо, раптом, пожежа трапиться, не злякаються і не розгубляться, а хвацько, браво і гідно будуть вести боротьбу з язиками полум'я.

18:30 17.04.2024

ІІІ етап Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді

Сьогодні відбувся ІІІ етап Всеукраїнської спартакіади допризовної молоді серед команд закладів загальної середньої освіти Вінницької області. За підсумками змагань команда Вінницького району здобула ІІ місце. До складу збірної команди, яка складалась з 4 чоловік, увійшли найкращі спортсмени нашого ліцею учні 11 класу Медвідь Богдан та Шимон Олександр. В індивідуальному заліку Шимон Олександр зайняв 1 місце у метанні гранати на дальність, Медвідь Богдан - 2 місце у метанні гранати на дальність та 2 місце у п'ятиборстві. Висловлюємо подяку керівнику команди Леоніду Павловичу за підготовку переможців. Вітаємо наших спортсменів! Медвідь Богдан увійшов до збірної команди області та продовжить змагання на ІV етапі Спартакіади.

22:22 16.04.2024

Космічні лабіринти

12 квітня – Всесвітній день авіації та космонавтики. Про цей день знають не тільки дорослі, а й молодші школярі. Якщо колись космос був чимось недосяжним, то зараз туди зможе полетіти кожен, хто має бажання. І сьогодні учні 2 класу разом з вчителем Інною Іванівною здійснили уявну колективну подорож просторами космосу. Щоб стати справжніми космонавтами, діти власноруч виготовили скафандри. Далі другокласники виконували різні цікаві «космічні» завдання: блукали лабіринтами космосу, розгадували ребуси та цікаві загадки про Всесвіт, складали картину із «космічного пилу» (пазли), дізналися багато цікавого про Сонячну систему та колективно виготовили її об’ємний макет. Подорож виявилася для всіх захопливою та продуктивною.

20:56 12.04.2024

Космічні фантазії

З нагоди Міжнародного дня авіації і космонавтики, педагогом-організатором Людмилою Якименко було організовано виставку творчих робіт "Космічні фантазії". Усі діти з великим захопленням розглядали моделі космічних кораблів, проєкти галактик та малюнки. Скільки фантазії, уміння вклали діти в ці творчі роботи. Дивлячись на захоплені й радісні обличчя дітей, віриш, що майбутнє космонавтики — у надійних руках.

19:47 12.04.2024

Космічна подорож першокласників

12 квітня Оксана Миколаївна для своїх першачків підготувала безліч цікавих можливостей: дізнатися про нашу планету та про космос, що можна побачити у космосі, чи буде життя на Землі без Сонця, як та чому відбуваються добові зміни у природі. Першачки тепер знають, чому день змінює ніч, уміють визначати час за годинником, розуміють роль Сонця у житті Землі та фантазують про життя на інших планетах. І це був тільки початок! А далі вони зайняли свої місця в уявній космічній ракеті та вийшли у відкритий космос, створили парад планет, дізналися багато цікаваго про наш Всесвіт.  

19:07 12.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора